Salı, 1 Ekim 2024

Sınavlar

Açık Öğretim Lisesi Sınavları Ne Zaman Yapılır?

Açık Öğretim Lisesi sınavları bir öğretim döneminde 3 kez yapılmaktadır.*
Açık Lise 2017 – 2018 yılında yapılacak sınav ve tarihleri aşağıdadır;

SINAV TARİHLERİ

SINAV TARİHLERİ

1. DÖNEM SONU SINAVLARI 09-10 Aralık 2017

2. DÖNEM SONU SINAVLARI 17-18 Mart 2018

3. DÖNEM SONU SINAVLARI 07-08 Temmuz 2018

Açık Lise Sınavına Kimler Girebilir?
Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme işlemi yaparak ders seçen öğrenciler sınavlara girebilmektedir.

Açık Lise Sınavına Nerede ve Hangi Derslerden Gireceğim?
Sınavlara internet üzerinde yayınlanan size ait Sınav Giriş Belgesinde belirtilen okul/ okullarda girilecektir. Sınavına gireceğiniz dersler, internet üzerinden seçmiş olduğunuz  ve  internette yayınlanan Sınav Giriş Belgesinde belirtilen derslerdir.

En Fazla Kaç Dersten Sınava Girebilirim?
Öğrenciler bir dönemde ortak, seçmeli ve alan dersleriyle birlikte en fazla seçebilecekleri 30 kredilik dersten sınava girebilirler.

Açık Lise Sınavında Bir Dersten En Az Kaç Puan Alırsam Başarılı Olurum?
Açık Lise sınavlarında her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulur. Açık Öğretim Lisesinde 100’lük not sistemi kullanılır, bir dersten başarılı olmak için, en az 9 soruya doğru cevap vermeniz ve 45 puan almanız gerekmektedir. Yanlış cevaplanan sorular, doğru cevap sayısını etkilemez.

Sınav Oturumu Ne Demektir?
Açık Öğretim Lisesi AÖL sınavları iki gün boyunca sabah ve öğle olmak üzere 4 oturumda yapılmaktadır. Sınav oturumu, sınav günü sabah ve öğle yapılan sınavların her birine denilmektedir. Öğrenciler, öğrencilik durumu ve seçtiği derslere göre sınav oturumuna katılırlar. Hangi oturumda hangi  derslerden sınava gireceğiniz Sınav Giriş Belgenizde belirtilmiştir.

Sınava Hangi Durumlarda Girilemez?
Kayıt Yenileme döneminde kayıt yenilemeyen veya , Kayıt Yenileme işlemi yaptırdığı halde ders seçimi yapmayan öğrenciler sınava giremezler.

Yedek Salonda Kimler Sınava Girebilir?
Açık Öğretim Lisesi sınavlarına yedek salonlarda , Askerlik görevini yapanlar, öğrencinin kendisinin veya öğrenciye bakmakla yükümlü olan yakınının tayininin başka bir ile çıkması, sel, deprem vb. doğal afetlerden dolayı bulunduğu ili değiştiren kimselerin mazeretlerini belgelendirmeleri koşulu ve Sınav Yürütme Kurulunun kararı ile yedek salonda sınava girebilmektedirler.

Sınav Günü Yanıma Neler Almamalıyım?
Sınav sırasında cep telefonu, hesap makinesi, bilgisayar (diz üstü), kitap, ders notu, silah ve sınıftaki diğer arkadaşlarımızı rahatsız edecek araç – gereç almamalısınız.

Sınav Günü Yanıma Neler Almalıyım?
Sınavda yanınızda bulunması gerekenler;

  • Açık Öğretim Lisesi Sınava Giriş Belgesi (internetten sisteme girip alınacak),
  • Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı (ya da var ise ehliyet, pasaport)
  • Açık Öğretim Lisesi Kimlik Kartı (var ise),
  • Sınav günü yanınızda kurşun kalem ve silgi bulundurmayı unutmayınız.

Sınavda Yanlış Cevapladığımız Sorular, Doğru Cevaplarımızı Etkiliyor mu?
Açık Öğretim Lisesi sınavlarında verilen yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemez. Bir başka ifade ile yanlış, doğruyu götürmez.

Sınav Sırasında Nelere Dikkat Etmeliyim?
Sınavlarda sınıflarda görevli sınav salon başkanı ve gözcünün sizlere sınavla ilgili olarak uyarılarına önemle uymanız gerekmektedir.

Sınav Sonuçlarımız Nasıl Değerlendirilmektedir?
Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kağıtları, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü,  Ölçme Değerlendirme Grup Başkanlığında optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda “Kopya Analiz Tekniği” kullanılmaktadır. Bu nedenle sınavınızın iptal edilmesi sonucu mağdur duruma düşmemeniz için  sınav  cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz. Kopya çekmeyiniz, çekilmesine müsaade etmeyiniz.

Sınav Sonucumda “Q”,”Y”,”Z” gibi harflendirmeler var bunlar nedir?
Sınav değerlendirmesinde “Kopya Analiz Tekniği” yöntemiyle öğrencilerin her hangi bir dersten kopya çekip çekmediği sorgusu yapılmaktadır. Bu sorgu sonucunda herhangi bir dersten kopya çekildiği tespit edilirse “Q”,”Y” ve “Z” gibi harflendirmeler yapılır bu harflendirmelerin anlamı şu şekildedir. Q = Sınav Yönetmeliğine aykırı davranış ve tutum gerekçesiyle tutulan tutanak sonucu başarısız Y = Toplu Kopya, Z = İkili kopya ise, Kopya muamelesi görülen dersin başarı notu ve puanı 0 (sıfırdır). Bu nedenle sınavınızın iptal edilmesi sonucu mağdur duruma düşmemeniz için sınav cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz ve kopya çekmeyiniz.

Sınav Sonuçlarını Nasıl Öğreneceğim?
Sınav sonuçları açıklandıktan sonra, Öğrenci sayfanıza girerek sınav sonuçlarınızı görebilirsiniz.

Adres İli ve Sınav İli Ne Demektir?
Adres İli: Yazışmalarda size ulaşabileceğimiz ve gönderilen evrakları alabileceğiniz ikamet ettiğiniz il. Sınav İli : Açık Öğretim Lisesi tarafından yapılan sınavlara gireceğiniz il veya ilçeyi ifade eder. Adres ili bilgileri, tarafınızdan sisteme girmek suretiyle değiştirilebilir. Sınav Merkezi : Öğrenci sınav tarihinde nerede olacaksa ona göre, sınav tarihinden en az 45 gün önce sisteme girmek suretiyle sınav merkezini değiştirebilir.

Adres İli  ve  Sınav İli Bilgilerimi Nasıl Değiştirebilirim?
Sınavlara en az 30 gün kala, internet üzerinden sisteme girerek kendiniz ya da Açık Öğretim Lisesi iş ve işlemlerini yapan kurumlar aracılığı ile değişiklik yapabilirsiniz.

SINAVLARA NASIL HAZIRLANABİLİRİM?  

Milli Eğitim Bakanlığı, Açık Öğretim Okulları öğrencilerinin televizyon, radyo ve internet teknolojilerini kullanarak sınavlara hazırlanabilmesi için gerekli alt yapıyı oluşturmuştur. Açık Öğretim Lisesi öğrencilerinin sınavlara çalışırken yaralanabileceği kaynaklar aşağıdaki maddelerde sıralanmıştır.

  • İrtibat büroları Kitap Dağıtım Merkezlerinden aldığınız Açık Öğretim Lisesi kitapları (ders notları) ile hazırlanabilirsiniz.
  • Açık Öğretim Lisesi sınavlarında daha önceden çıkmış soruları gözden geçirebilirsiniz. Sorular için tıklayınız..
  • AÖL Online deneme testlerinden çalışabilirsiniz. AÖL Online testlere ulaşmak için tıklayınız.
  • Açık Öğretim Lisesi İnternet TV ya da İnternet Radyosunu takip edebilirsiniz. İnternet Radyo ve İnternet TV için tıklayınız.
  • Açık Lise kitap içeriklerini bilgisayarınıza kaydedip, bilgisayar üzerinden yada çıktı alarak hazırlanabilirsiniz. Kitap içerikleri için tıklayınız.
  • Açık Öğretim Lisesi öğrencileri için çıkartılmış yardımcı kitaplardan çalışabilirsiniz. Açık Lise Yardımcı Kitaplarına ulaşmak için tıklayınız.

Açık Lise sınavlarının telafisi, örgün eğitimde olduğu gibi hiç bir şekilde mümkün değildir. Bu sebeple bu sınavlara girmenizi engelleyebilecek unsurlara lütfen dikkat ediniz. AÖL sınavında mutlaka Sınav Giriş Belgeniz ile geçerli bir kimlik belgenizi (Nüfus Cüzdanı, Ehliyet, Pasaport) yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Sınavdan en az yarım saat önce sınav yerinizde olmalısınız. Aksi takdirde bu sebeplerden dolayı sınava alınamayabilirsiniz. Bunun yanı sıra sınav esnasında da cevap kâğıdınızın çevrenizdeki diğer öğrenciler tarafından görülmediğinden emin olunuz. Sınavlarınızın optik okuyucularda değerlendirmeleri yapılırken aynı zamanda kopya analizi de yapılmaktadır.

 

Not: *AÖL – Açık Öğretim Lisesi 25-26 Haziran 2016 tarihlerinde yapılacak olan 3. Dönem sınavlarına AÖL – Açık Öğretim Lisesine kayıtlı, sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle on yedi yaşını doldurmuş, on sekizden gün almış (24 Haziran 1999 ve daha önceki doğumlu) silik, donuk ve ya aktif öğrenciler 3. Dönem kayıt yenileme yaptırmaları halinde katılacaktır.

İlginizi çekebilir...

aöl yeni kayıt aöl kayıt yenileme açık lise kayıt

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme İşlemleri

 YENİ KAYIT: Açık Öğretim Lisesi yeni kayıt işlemleri yılda iki kez yapılmaktadır. Açık Öğretim Lisesine …

3 yorumlar

  1. ortak dersler bitmiş 192 kredi çok bu düşürülemezmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Powered by aciklise.net Açık Öğretim Lisesi